dinsdag, juni 05, 2007

LANDELIJKE WANDEL- EN FIETSMANIFESTATIE IN HET TEKEN VAN ÉCHTE BEVRIJDING

We gedenken elk jaar de doden en vieren elk jaar bevrijding van die vreselijke oorlog.

Maar zijn we werkelijk vrij? Steeds meer mensen komen in beweging vanuit het besef dat we niet echt vrij zijn zolang we gebonden zijn aan de huidige politieke en economische voorwaarden en protocollen.

Velen ervaren een ieder voor zich-mentaliteit, geïsoleerdheid en rivaliteit binnen een hokjes-samenleving.

We verwoesten ons milieu en leren onze kinderen dit systeem in stand te houden omdat economisch gewin voor alles gaat. Zelfs voor concrete veiligheid in het geval van de waterkering, waarvan bekend is dat ingrijpen absoluut noodzakelijk is. Groeiende ongerustheid wil omgezet worden in oplossingen!

Gandhi heeft voorgeleefd dat het mogelijk is om een samenleving VAN BINNENUIT te veranderen.

Een samenleving in hartsverbondenheid, in harmonie met de natuur en een andere economie hoeft niet langer een utopie te zijn.

Individueel ga je echter op in de massa... je voelt je klein en onmachtig, we weten het niet van elkaar.

Maar in een evenement als dit, komt massaal naar voren met hoevelen we wel niet zijn die er hetzelfde over denken: we groeien dan in groot gedeeld vertrouwen dat omgezet kan worden in draagkracht, vanuit gemotiveerde verantwoordelijkheid!

Donderdag 21 juni 2007 gaat een landelijke wandel- en fietsmanifestatie van start in een symbolische V-vorm over een afstand van 444 km. V voor waarachtige Vrijheid, Vrede en Verbondenheid.

In trajekten naar keuze die wandelend, per fiets of per benewagen kunnen worden afgelegd, laten duizenden burgers zien waar zij voor staan.

In grote cirkels kunnen ervaringen gedeeld worden en horen we van genodigden wat al constructief werkt in de praktijk. Regelmatig worden ook lezingen ingelast.

Doe mee met aanhangertje, paardje, ezel of huifkar. Met je vriend(en), club of vereniging. Iedereen is geheel zelf-verantwoordelijk ten aanzien van wat je aankunt en wat niet. Uiteraard ook zonder sporen van rommel of afval.

Voor degenen die groepsgewijs willen optrekken de aanbeveling om ’s morgens tussen 9.00 u. – 10.00 u. bij het gemeentehuis af te spreken. Kijk zelf waar en hoe lang je meeloopt, fietst en of/waar je eet, overnacht etc.

Je kunt een (paar) uurtjes meedoen, dagen of weken. Er zijn geen verplichte stops of overnachtingsadressen. Vrijheid blijheid is het algemene motto. Je kunt deze tocht prima combineren met je vakantie!

Om Vrede en Vrijheid extra accent te geven vragen we iedereen bij voorkeur en zo mogelijk in het wit gekleed te gaan. Daarenboven is herkenbaarheid van persoonlijke thema’s gewenst b.v. via een duidelijke sticker: waterkering, economie, gezondheid, onderwijs, natuur etc. (met waterbestendige stift beschreven)

We zijn onderweg in dialoog met elkaar, afwisselend met ca. 20 min. stilte ter verinnerlijking.

Initiatieven die via reguliere weg niet of nauwelijks van de grond komen wegens gebrek aan mensen, geld, middelen etc. (denk b.v. aan alternatieven voor brandstof of technologie waardoor veel goedkopere/schonere produktie) komen rechtstreeks met elkaar in kontakt en helpen elkaar. Daar hoeft geen organisatie, rechtsvorm of andere tussenclub voor nodig te zijn, want wijzélf zijn immers de maatschappij.

Een groot aantal organisaties en bedrijven heeft zich reeds als sympathisant gemeld.

Ook zal van alle cirkelgesprekken en initiatieven een bundel verschijnen: Ervaringsverzoek van de Burger.

Gedeelde passie, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn de sleutels. En die werken volop: zo sponsorde de RAI een gratis stand op de drukbezochte fiets- en wandelbeurs begin februari. Alle route-plaatsen krijgen aandacht via de Wegener huis-aan-huiskranten, de Zondagskrant met ruim 84.000 oplage doet mee en in De Shield ((2/2007) en Spiegelbeeld (5/2007) staat een uitgebreid artikel.

Het Kadaster leverde 53 route-kaarten en een drukkerij sponsorde flyers.

Er wordt hard gewerkt aan maximale bekendmaking van dit evenement: magazines, kranten, TV/radio, clubs en verenigingen etc.

Pinksterzondag 27 Mei staan we op het Ortel Dunya-Festival – Plein van de Solidariteit – in Rotterdam: www.dunya.nl. Op andere festivals zullen we ook zoveel mogelijk aandacht en materiaal proberen te verspreiden.

Voel je ook het vuur en wil je meedoen meld je dan aan bij www.vvoorvictorie.eu) of www.denieuwezon.nl bij “Projekten” en bij “Bijeenkomsten”.

Wil je meehelpen met plaatselijke organisatie: jouw hulp is heel welkom: je kunt je opgeven via dezelfde sites

1 opmerking:

Anoniem zei

graag uw aandacht voor de volgende web logs

http://toinevanbergen.web-log.nl

en http://solidara.web-log.nl

groeten h miedema