donderdag, november 02, 2006

Lies Visscher, Kandidaat voor de Tweede Kamer

“Samen met enkele geestverwanten stond ik aan de wieg van de stichting Leven met de Aarde. Deze stichting streeft er onder andere naar dat mensen meer belang gaan hechten aan elkaars spirituele eigenschappen. Gebrek aan spiritualiteit leidt tot destructief gedrag, omdat de wil om zorgvuldig en betrokken te zijn mede afhangt van het besef deel te zijn van het geheel. In alle geledingen van de maatschappij is dat van belang.”

“Als onderdeel van het Duurzame Koffertje hebben we de doelstellingen van Leven met de Aarde afgelopen september op Duurzame Dinsdag aan het huidige kabinet aangeboden.”

http://www.duurzamedinsdag.nl/1000).

“Belangrijk is, dat alle mensen zich kunnen ontplooien en een zinvol leven kunnen leiden, dat zij daarbij de eigen verantwoordelijkheid kunnen waarmaken, niet geremd en negatief beïnvloed door maatschappelijke regels of regels die de duurzaamheid niet bevorderen.”

“Klimaatverandering, armoede en overbevolking zijn grote problemen waar de mensheid voor staat. Dat een heel ander leven nodig is om ecologische en economische rampen te voorkomen wordt steeds duidelijker. Ik wil me inzetten voor veel meer samenwerking om die verandering op een goede manier in gang te zetten.”

“De overheid dient alles in het werk te stellen om burgers de mogelijkheid te bieden anders te gaan leven.”

http://www.gezondheidenmilieu.nl/

“Organisaties als de Verenigde Naties en de Europese Unie zouden veel meer een beroep moeten doen op het gezonde verstand van mensen. Ook zullen zij rekening moeten houden met de roep om een duurzame economische orde en daarbij kaders moeten stellen die uitputting van de aarde en overbelasting van mensen, planten en dieren eenvoudigweg onmogelijk maken. Water, Energie, Gezondheid, Landbouw en Biodiversiteit vormen daarbij een eenheid. Het beheer van de één heeft direct gevolgen voor de beschikbaarheid en kwaliteit van de ander. Alle economische processen moeten gericht zijn op het herstel en de bescherming van deze vijf aspecten. Daarbij leveren energiebesparing, tevredenheid met het leven en kunnen geniet van genoeg een grote bijdrage.”

“Het huidige samen leven gaat veranderen en ook ons democratisch stelsel, omdat dat afhankelijk is van het samen Leven met de Aarde.”

http://www.globalternatives.nl/mevpetitie

“Zonder spiritueel bewustzijn en het besef deel te zijn van het geheel, kan de politiek niet doen wat nodig is.”

Lies Visscher

Geen opmerkingen: