dinsdag, juni 05, 2007

WANDELEN EN FIETSEN DOOR HET HELE LAND VOOR ÉCHTE VRIJHEID, VREDE EN VERBONDENHEID

Donderdag 21 juni 2007 gaat een nieuw jaarlijks evenement van start: V voor Victorie.

V voor waarachtige Vrijheid en Vrede.

In een symbolische V-vorm over een afstand van 444 km in trajekten naar keuze met de benewagen, skeelers, per fiets, met aanhangertje, paardje, ezel, huifkar etc. Met je vriend(en), club of vereniging. Je kunt deze tocht van ruim een maand prima combineren met je vakantie!

De enorme bewustzijnssprong heeft geleid tot daadwerkelijk willen veranderen van de samenleving met een andere economie, in harmonie met de natuur. Groeiende ongerustheid over onze veiligheid rond waterkering, economie, gezondheid, onderwijs etc. wil omgezet worden in oplossingen.

In grote cirkels kunnen ervaringen gedeeld worden en horen we van genodigden wat al constructief werkt in de praktijk. Regelmatig worden ook lezingen ingelast.

Naar Gandhi’s voorbeeld ‘Be the change you wanne see’ laten we zien waar we voor staan en verantwoordelijkheid voor willen dragen temidden van een groot gedeeld vertrouwen.

Initiatieven die via reguliere weg niet of nauwelijks van de grond komen wegens gebrek aan mensen, geld, middelen etc. kunnen nu elkaar rechtstreeks helpen. Wij zijn immers zélf de maatschappij.

Een groot aantal organisaties en bedrijven heeft zich reeds gemeld.

Gemakkelijk te vinden vertrek- en aankomstplekken: het gemeentehuis van de route-plaats. Kijk verder zelf waar en hoe lang je meeloopt, fietst en of/waar je eet, overnacht etc.

In gesprek zijn met elkaar wordt afgewisseld met stilte-pauzes.

Je kunt een (paar) uurtjes meedoen, dagen of weken. Er zijn geen verplichte stops of overnachtingsadressen. Voor degenen die groepsgewijs willen optrekken de aanbeveling om ’s morgens tussen 9.00 – 10.00 u. bij het gemeentehuis af te spreken.

Vrijheid blijheid is het algemene motto. Wat impliceert dat je zelf geheel zelf-verantwoordelijk bent ten aanzien van wat je aankunt en wat niet. Uiteraard ook zonder sporen van rommel of afval.

Om vrede en vrijheid extra accent te geven vragen we iedereen bij voorkeur en zo mogelijk in het wit gekleed te gaan. Herkenbaarheid van thema’s is gewenst b.v. via een sticker (waterbestendig!)

27 mei staan we op het Ortel Dunya-Festival – Plein van de Solidariteit – in Rotterdam. Op andere festivals zullen we ook zoveel mogelijk aandacht en materiaal proberen te verspreiden.

Wil je meedoen meld je dan aan bij www.vvoorvictorie.eu of www.denieuwezon.nl bij ‘Projekten’en bij ‘Bijeenkomsten’. Ook voor hulp bij de organisatie!

Geen opmerkingen: