donderdag, juni 07, 2007

Uitgenodigd

Op 16 juni 2007 opent koningin Beatrix de Betuweroute, als betrokkene bij het Betuweroute Collectief heb ik een uitnodiging om naar Barendrecht te komen.

Wel interessant zo’n opening, maar als je weet welke ellende allemaal is ontstaan door de Betuweroute en waardoor dit gedrocht aan ons is opgedrongen, dan vergaat je de lust om bij dit “feest “te zijn.

Hoe we al dit vervoeren moeten zien in het kader van klimaatverandering is een vraag die onbeantwoord blijft.

Ik wil graag de toespraak horen van de vertegenwoordiger uit ons buurland.

Wat heeft Staatssecretaris Hennerkens uit Duitsland te vertellen?

Naast een tekort aan “milieuvriendelijke” elektrische locs, dus ook een tekort aan goed geschoolde machinisten. (zie het artikel 'Machinisten zakken en masse voor hun examen' uit de Volkskrant van vandaag)

En hoe zit het met de plannen voor communicatie, zodat langs de hele route alle gemeentebesturen, alle brandweercommandanten, politiefunctionarissen precies weten wat er in de passerende treinen zit?Daarbij dient ook elke afwijking in het rooster van rijden te worden doorgegeven.In geval van calamiteiten moeten de hulpdiensten zonder enige twijfel weten wat de lading is en in welke wagons die lading zit.

En ja we weten het al van voor de beslissing om de lijn te gaan bouwen: Een vrachtschip kan in één keer dezelfde lading vervoeren als negen maximaal gekoppelde treinen. Een vrachtschip doet dit voor een derde van de prijs.

De tijd zal leren of het gebruik van de Betuweroute op enigerlei wijze nuttig kan zijn voor de maatschappij.

Met duurzame groet

Lies Visscher-Endeveld

Geen opmerkingen: