vrijdag, oktober 13, 2006

Mail een Europarlementariër

  • Voor een betere wet op chemische stoffen:
    Mail een Europarlementariër

    Op 6 november 2006 komt het Europarlement bijeen voor de slotzitting over REACH. REACH is de nieuwe wet op chemische stoffen, waarbij ook de al langere tijd gebruikte chemische stoffen op veiligheid en milieuaspecten beoordeeld moeten worden. Het gaat hierbij om 30.000 meest gebruikte van de circa 100.000 stoffen, die op de markt zijn.
    De industrie heeft lang en hard gelobbyd om het wetsvoorstel te verzwakken, zodat ze nauwelijks echte maatregelen hoeven te nemen.

    Het Europarlement is de enige instantie, die daar nog wat aan kan doen! En wij zijn de burgers, die door deze parlementsleden vertegenwoordigd worden.

    Vraag uw parlementsleden zich sterk te maken
    Wij kunnen allemaal een mail sturen aan onze Europarlementsleden, waarin we vragen om een goede wet, waarin op zijn minst:

    Gevaarlijke of schadelijke stoffen verplicht worden vervangen als er een minder schadelijk alternatief voorhanden is
    Consumenten het recht hebben te weten, wat voor chemische stoffen in hun producten zitten
    Producenten volledig verantwoordelijk zijn voor hun producten

    Ga naar www.chemicalreaction.org
    Klik op de link, klik vervolgens op de rode actiesticker en vervolgens op Nederland op de kaart of in de lijst met EU landen. U krijgt dan een overzicht van de Nederlandse Europarlementsleden en hoe zij over de bovengenoemd drie punten hebben gestemd. Kies een parlementslid dat niet of tegen gestemd heeft en dring er in uw mail op aan om wel deze drie punten te steunen. Of kies een parlementslid dat voor gestemd heeft en schrijf
    BRAVO en Ga zo door!
    Mail ze allemaal, of mail er een paar. Alle beetjes helpen. Laat ze in elk geval weten hoe u erover denkt.

Geen opmerkingen: