donderdag, juni 01, 2006

Sustainable Development for Engineers

Mededeling:

Recentelijk heeft Karel F. Mulder bij Greenleaf het tekstboek Sustainable Development for Engineers gepubliceerd. Het engelstalige boek is vooral bedoeld voor onderwijs over Duurzame Ontwikkeling aan TU ingenieurs. Wellicht kan het ook voor bèta-studierichtingen interessant zijn. Meer info op: www.greenleaf-publishing.com/catalogue/sdtextbook.htm

Helaas heb ik het boek Sustainable Development for Engineers nog niet gelezen, maar omdat het al jaren op mijn verlanglijstje staat dat dergelijke tekstboeken beschikbaar komen publiceer ik - wellicht ten overvloede - deze aankondiging door.

In alle opleidingen voor technici (en niet technici, o.a management) zou een groot deel gewijd moeten zijn aan de verantwoordelijkheid van de techneut (en het management) voor de gevolgen van het werk, t.a.v zijn/haar wijze van vraagstelling, zijn/haar wijze van onderzoeken, zijn/haar wijze van communicatie, zijn/haar wijze van toepassen in maatschappelijke verbanden. Dit alles om niet alleen vanuit eigen interesse, nieuwsgierigheid, exploitatiedrang en met snelheid aan techniek te kunnen/hoeven doen, maar om de verantwoordelijkheid die het (menselijk) leven zelf in zich heeft te kunnen vervullen.

Daarbij heeft de techneut een grote schat aan extra bagage en tijd nodig om dit alles goed te kunnen doen.
Daarom mogen wij erg benieuwd zijn naar o.a dit werk.

Lies Visscher-Endeveld
Leven met de Aarde

Geen opmerkingen: